nieuws

Vertraging nieuwbouw Stadsschouwburg

bouwbreed

De nieuwe zaal van de Stadsschouwburg in Amsterdam kan pas over een kleine twee jaar in gebruik worden genomen. Het oponthoud wordt veroorzaakt door vertraging in de goedkeuring van de complexe beton- en staalconstructies door stadsdeel Amsterdam Centrum, zo heeft de schouwburgdirectie verklaard.

De nieuwe zaal van de Stadsschouwburg in Amsterdam kan pas over een kleine twee jaar in gebruik worden genomen. Het oponthoud wordt veroorzaakt door vertraging in de goedkeuring van de complexe beton- en staalconstructies door stadsdeel Amsterdam Centrum, zo heeft de schouwburgdirectie verklaard.
De nieuwe zaal komt op een ingewikkelde plek tussen de monumentale schouwburg en het daar achter gelegen theatercentrum De Melkweg. Door de grens tussen de twee gebouwen te negeren en de nieuwe zaal deels boven De Melkweg te bouwen, heeft architect Jim Klinkhamer ruimte gevonden voor een vlakke vloerzaal, uitbreiding van de concertzaal, twee repetitiezalen en nieuwe werkruimten voor Toneelgroep Amsterdam.
De verbouwing is al maanden gaande, maar stagneert door het uitblijven van goedkeuring.

Reageer op dit artikel