nieuws

Reconstructie centrum Zuidwolde: 1,1 miljoen

bouwbreed Premium

Het centrum van het Groningse dorp Zuidwolde gaat langdurig op de schop. In januari 2007 wordt een begin gemaakt met de herinrichting. De gemeente Groningen vertrouwt erop dat de externe financiering rond komt. Met de reconstructie is een bedrag van 1,1 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft uit subsidies moet komen.

Het centrum van het Groningse dorp Zuidwolde gaat langdurig op de schop. In januari 2007 wordt een begin gemaakt met de herinrichting. De gemeente Groningen vertrouwt erop dat de externe financiering rond komt. Met de reconstructie is een bedrag van 1,1 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft uit subsidies moet komen.
Speerpunt van de werkzaamheden is de herinrichting van de omgeving van de brug, die centraal gelegen is in het dorp. De loskade aan het Boterdiep wordt hersteld. De wegverharding van asfalt wordt vervangen door klinkers. Het gebied krijgt een 30 kilometerzone.
Er zijn financiële toezeggingen van de provincie Groningen en Leader+. De herinrichtingsplannen zijn uitgewerkt door Grontmij met de bedoeling de identiteit van het dorp te verstevigen.

Reageer op dit artikel