nieuws

ProRail ontslaat directeur Infra

bouwbreed Premium

Directeur Infra bij ProRail, Peter de Weijs, is ontslagen. Het arbeidscontract van De Weijs, die verantwoordelijk was voor de bouw van nieuwe stations, tunnels en perrons, wordt ontbonden vanwege “een verschil van visie over de toekomst van de afdeling Infraprojecten”. Dat laat woordvoerder Eric Drent van ProRail weten.

Directeur Infra bij ProRail, Peter de Weijs, is ontslagen. Het arbeidscontract van De Weijs, die verantwoordelijk was voor de bouw van nieuwe stations, tunnels en perrons, wordt ontbonden vanwege “een verschil van visie over de toekomst van de afdeling Infraprojecten”. Dat laat woordvoerder Eric Drent van ProRail weten.
Onder De Weijs werd gestart met de nieuwbouw aan stations als Amsterdam CS, Den Haag CS, Utrecht CS, Arnhem, Almelo en Breda. Van onenigheid over problemen met spoorprojecten als redenen voor het ontslag, zoals in de landelijke pers werd gemeld, is volgens Drent geen sprake. “Het gaat puur om de visie op de toekomst in zijn algemeenheid, waar een verschil van inzicht over is. Details hierover geef ik niet, dat is iets tussen ProRail en Peter de Weijs.”
Ook het feit dat bij de start van de nieuwe dienstregeling van de NS twee perrons op station Amsterdam Bijlmer tegen de afspraak in onbruikbaar waren, heeft niets met het ontslag van De Weijs te maken, aldus de woordvoerder. “Dit voorbeeld is erbij gehaald”. Van ontslag op staande voet is overigens geen sprake.
De Weijs is sinds 2004 werkzaam bij ProRail. Daarvoor was hij onderdirecteur bij Infraspreed, het consortium dat de bovenbouw van de hsl-zuid realiseerde. De Weijs vertegenwoordigde BAM binnen het consortium.

Reageer op dit artikel