nieuws

Pensioenfonds kleinmetaal blijft hedge fund trouw

bouwbreed

Het pensioenfonds in de kleinmetaal blijft beleggen in durfkapitalist Paulson. Tijdens een bestuursvergadering van het fonds bleken de werkgevers niet bereid gehoor te geven aan het voorstel van FNV Bondgenoten de aandelen in Paulson af te stoten.

F NV Bondgenoten riep vorige week Nederlandse bedrijfstakpensioenfondsen op tot een boycot van durfkapitalisten Paulson en Centaurus. De bond vindt het niet kunnen dat pensioengeld van werknemers wordt belegd in deze zogenoemde hedge funds. Dat is volgens Bondgenoten niet te verenigen met de schade die zij toebrengen aan Stork. Paulson en Centaurus voeren als grootaandeelhouders van Stork een verbeten strijd om het concern op te splitsen. Dat zou de werkgelegenheid ernstig in gevaar brengen, aldus de bond.
Met hun weigering schofferen de werkgevers de vakbonden in het bestuur van het pensioenfonds, aldus Jan Berghuis van FNV Bondgenoten. In het pensioenfonds hebben de bonden en de werkgevers ieder 50 procent van de stemmen.

Reageer op dit artikel