nieuws

Onderzoek meerkosten hsl-zuid en Betuwelijn

bouwbreed

Onafhankelijk onderzoek moet binnen twee maanden duidelijk maken wat de meerkosten zijn van de vertragingen met de hsl-zuid en de Betuwelijn. De onderzoekers moeten ook de risico’s van vertragingen in de toekomst en bijbehorende financiële tegenvallers in kaart brengen.

Onafhankelijk onderzoek moet binnen twee maanden duidelijk maken wat de meerkosten zijn van de vertragingen met de hsl-zuid en de Betuwelijn. De onderzoekers moeten ook de risico’s van vertragingen in de toekomst en bijbehorende financiële tegenvallers in kaart brengen.
De Tweede Kamer nam woensdagavond een PvdA-motie aan waarin dit is geregeld. Eerder werd bekend dat de oplevering van de hsl-zuid vijf maanden later, december 2007, plaatsheeft. Twee weken geleden maakte verkeersminister Peijs al bekend dat goederentreinen niet op 2 januari, maar pas in maart of april over de Betuweroute rijden.
Peijs geeft half januari in een brief uitleg over de extra kosten van de twee vertragingen. De minister had geen bezwaar tegen onderzoek door de Algemene Rekenkamer. Ook het beveiligingssysteem van de hsl-zuid wordt onderzocht.

Reageer op dit artikel