nieuws

Nieuwe president gefuseerd JLG

bouwbreed Premium

Nu de koop van hoogwerker fabrikant JLG aan legertruck- en vuilniswagen-fabrikant Oshkosh is afgerond, krijgt JLG een nieuwe interim directievoorzitter: Charles L.Szews, nu chief financial officer van Oshkosh. Szews leidt de integratie van JLG in Oshkosh. Hij blijft daarnaast zijn huidige taken uitvoeren. Bill Lasky, bestuursvoorzitter en CEO van JLG verlaat de firma met onmiddelijke ingang.

Robert G. Bohn, bestuursvoorzitter en CEO van Oshkosh is blij dat de andere topmensen van JLG bij het bedrijf blijven: “De integratie van JLG is een topprioritet en de benoeming van Charlie Szews geeft het belang ervan aan. We gaan nu werken aan synergie in de kostenstructuur en operationele verbeteringen om de wereldmarkt te lijf te kunnen. De succesvolle acquisitie van diverse bedrijven gaat de komende tien jaar vruchten afwerpen”.

“Het vertrek van Bill Lasky, die sinds december 1999 als president en chief operating officer bij het bedrijf heeft gewerkt, komt niet onverwacht. Eerder al had hij aangegeven het stokje te willen overdragen. Lasky is een van de succesvolste mensen in de hoogwerkerwereld. 

Met de aankoop van Gradal, Omniquip en Manlift heeft JLG een dominante positie in de Noord-Amerikaanse markt van telehandlers. Door de strategische samenwerking met Caterpillar is een groei in de Europese markt van verreikers van tien procent in drie jaar tijd, ruim haalbaar. Bill heeft met zijn beleid heleboel aandeelhouders heel rijk gemaakt”.

In zes jaar tijd groeide JLG van een bedrijf met een omzet van nog geen miljard dollar naar een wereldwijde marktleider met een omzet van drie miljard dollar. 

Reageer op dit artikel