nieuws

Microtunneling bij Noord-Zuidlijn

bouwbreed Premium

Bij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is met succes de nieuwe funderingstechniek microtunneling toegepast. Gebr. Van Leeuwen ontwikkelde met Strukton Betonbouw en Van Oord een verticale microtunnelboor om nieuwe funderingspalen aan te leggen. Bij deze bouwmethode graaft de boorkop zich langzaam een weg naar beneden, de stalen buissegmenten achter zich aan trekkend . Foto: Ton Borsboom

Bij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is met succes de nieuwe funderingstechniek microtunneling toegepast. Gebr. Van Leeuwen ontwikkelde met Strukton Betonbouw en Van Oord een verticale microtunnelboor om nieuwe funderingspalen aan te leggen. Bij deze bouwmethode graaft de boorkop zich langzaam een weg naar beneden, de stalen buissegmenten achter zich aan trekkend . Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel