nieuws

Kraan veroorzaakt chaos in Beneluxtunnel

bouwbreed Premium

Een uitstekende kraan op een vrachtauto heeft gisterochtend grote schade veroorzaakt in de Beneluxtunnel. De chauffeur was vergeten de grijparm van de kraan op zijn wagen omlaag te draaien. Bij het binnenrijden van de tunnel sleurde de kraan een aantal matrixborden, leidingen en lampen van het plafond. Ook het plafond zelf raakte zwaar beschadigd. Het puin lag over een lengte van zo’n 1100 meter over de A4 verspreid. Voor de tunnel ontstond een file van 2 kilometer. Verkeerspolitie en Rijkswaterstaat haalden de auto’s langs een noodweg van de snelweg en sloten de beschadigde tunnelbuis gedurende het opruimwerk af. Dit werk nam enkele uren in beslag. Het verkeer werd door door de resterende buis in de richting Europoort geleid. De vrachtwagenchauffeur kreeg een bekeuring.

Een uitstekende kraan op een vrachtauto heeft gisterochtend grote schade veroorzaakt in de Beneluxtunnel. De chauffeur was vergeten de grijparm van de kraan op zijn wagen omlaag te draaien. Bij het binnenrijden van de tunnel sleurde de kraan een aantal matrixborden, leidingen en lampen van het plafond. Ook het plafond zelf raakte zwaar beschadigd. Het puin lag over een lengte van zo’n 1100 meter over de A4 verspreid. Voor de tunnel ontstond een file van 2 kilometer. Verkeerspolitie en Rijkswaterstaat haalden de auto’s langs een noodweg van de snelweg en sloten de beschadigde tunnelbuis gedurende het opruimwerk af. Dit werk nam enkele uren in beslag. Het verkeer werd door door de resterende buis in de richting Europoort geleid. De vrachtwagenchauffeur kreeg een bekeuring.

Reageer op dit artikel