nieuws

Inwido via overnames naar forse marktpositie

bouwbreed Premium

De Zweedse ramen- en deurenfabrikant Inwido lijft twee kleinere concurrenten in Noorwegen in, te weten Lyssand Treindustrier en Frekhaug Vinduet. Gevoegd bij de twaalf eerdere bedrijfsovernames die Inwido dit jaar heeft gerealiseerd, is het concern volgens eigenaar Ratos, een investeringsmaatschappij, uitgegroeid tot een van de leidende Europese spelers in de deuren- en ramenbranche en na Velux de grootste in de Scandinavische regio.

De Zweedse ramen- en deurenfabrikant Inwido lijft twee kleinere concurrenten in Noorwegen in, te weten Lyssand Treindustrier en Frekhaug Vinduet. Gevoegd bij de twaalf eerdere bedrijfsovernames die Inwido dit jaar heeft gerealiseerd, is het concern volgens eigenaar Ratos, een investeringsmaatschappij, uitgegroeid tot een van de leidende Europese spelers in de deuren- en ramenbranche en na Velux de grootste in de Scandinavische regio.
Eerder dit najaar kocht Inwido bijvoorbeeld in Ierland de distributeurs Carlson & Co, Carlson Contracts en Dansk Window Systems. Het omzetniveau voor 2006 komt met de Noorse overnames op 450 miljoen euro en het aantal medewerkers op 3100.
Inwido draaide voordat Ratos er in 2005 instapte onder de naam Elit Group.

Reageer op dit artikel