nieuws

Gww-sector geeftbouw sterke impuls

bouwbreed

De Nederlandse bouw trekt stevig aan. De omzet in het derde kwartaal lag vooral dankzij de sector gww 5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Nederlandse bouw trekt stevig aan. De omzet in het derde kwartaal lag vooral dankzij de sector gww 5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek signaleert dat de productie al voor het zesde achtereenvolgde kwartaal groeit. In de eerste negen maanden van het jaar steeg de omzet met bijna 7 procent.
Het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid schat dat de Nederlandse aannemers dit jaar een productie wegzetten ter waarde van 67,1 miljard euro. Vorig jaar moesten de bouwers met een omzet van 63,6 miljard euro genoegen nemen.
Het EIB ziet de productie van de Nederlanders bouwondernemingen komende jaren verder toenemen. In 2007 wordt – met een slordige 300 miljoen – voor de eerste keer de grens van de 70 miljard euro overschreden. Voor 2008 en 2009 zijn de prognoses 72,6 en 73,7 miljard euro.
Volgens het CBS komt de stijging in het derde kwartaal, met een sprong voorwaarts van 12 procent, vooral voor rekening van de grondwater- en wegenbouw. Eén op de vijf euro’s in de bouw wordt verdiend in de sector gww.
In de burgerlijke en utiliteitsbouw nam de omzet in het derde kwartaal toe met 4 procent.

Reageer op dit artikel