nieuws

Eigen Haard uit Velsen struikelt over directeur

bouwbreed Premium

De Velsense woningbouwcorporatie Eigen Haard is in een bestuurlijke crisis beland. De ondernemingsraad van de sociale huisvester die zo’n 1600 woningen beheert in Velsen-Noord, Velserbroek en IJmuiden, heeft een bodemprocedure aangespannen tegen de benoeming van de nieuwe directeur Hans Vinken. De zestien personeelsleden van Eigen Haard maakten bezwaar tegen de aanstelling omdat Vinken, voordat hij directeur werd bij de sociale huisvester, voorzitter was van de Raad van Toezicht. De ondernemingsraad vindt dit in strijd met de gedragscode voor goed bestuur van brancheorganisatie Aedes. De medewerkers van Eigen Haard, die claimen gesteund te worden door het ministerie van Volkshuisvesting, vrezen dat de benoeming belangenverstrengeling in de hand werkt. Directeur Vinken zelf wil niet rea geren.

De Velsense woningbouwcorporatie Eigen Haard is in een bestuurlijke crisis beland. De ondernemingsraad van de sociale huisvester die zo’n 1600 woningen beheert in Velsen-Noord, Velserbroek en IJmuiden, heeft een bodemprocedure aangespannen tegen de benoeming van de nieuwe directeur Hans Vinken. De zestien personeelsleden van Eigen Haard maakten bezwaar tegen de aanstelling omdat Vinken, voordat hij directeur werd bij de sociale huisvester, voorzitter was van de Raad van Toezicht. De ondernemingsraad vindt dit in strijd met de gedragscode voor goed bestuur van brancheorganisatie Aedes. De medewerkers van Eigen Haard, die claimen gesteund te worden door het ministerie van Volkshuisvesting, vrezen dat de benoeming belangenverstrengeling in de hand werkt. Directeur Vinken zelf wil niet rea geren.

Reageer op dit artikel