nieuws

Dieven klimmen 52 meter voor inbraak

bouwbreed Premium

Dieven hebben ingebroken in een cabine van een bouwkraan in Landgraaf en moesten daarvoor 52 meter omhoog klauteren. De uitvoerder deed woensdag aangifte van deze niet alledaagse inbraak, meldde de politie gisteren.

Dieven hebben ingebroken in een cabine van een bouwkraan in Landgraaf en moesten daarvoor 52 meter omhoog klauteren. De uitvoerder deed woensdag aangifte van deze niet alledaagse inbraak, meldde de politie gisteren.
De dieven klommen aan de buitenkant om de cabine heen het dak op. Vervolgens vernielden ze een luik en gingen de cabine binnen.
De buit bestond uit onder meer een brandblusser, een computerscherm, een elektrokacheltje, een verrekijker en een radio. Het is volgens de politie onwaarschijnlijk dat ze de buit in één keer naar beneden hebben gebracht.
“De dieven hebben halsbrekende toeren uitgehaald om een buit van niks mee te nemen”, zei een woordvoerder van de politie gisteren. “Ons bekruipt de angst dat het om overmoedige jongeren gaat, die wat spulletjes van de kraanmachinist hebben gejat.”
Op het terrein aan de Achter de Winkel worden momenteel appartementen gebouwd.

Reageer op dit artikel