nieuws

Aluminium kerstboom

bouwbreed Premium

Aluminium kerstboom

Oss heeft de traditionele kerstboom vervangen door een ruim 10 meter hoog aluminium exemplaar. De nieuwe boom moet dertig jaar mee kunnen. De kerstboom-nieuwe-stijl is gemaakt door Baaijens Constructie, naar een ontwerp van Studio HaVé, en van verlichting voorzien door Schrijvers Elektrotechniek. Het kunstwerk bestaat uit 23 kegelsegmenten die elkaar overlappen en weegt zo’n 1500 kilo. Uit de kegels zijn allerlei kerstfiguren gestanst. Van binnenuit wordt de boom verlicht met led-verlichting. Medewerkers van Baaijens Constructie hebben de boom vrijdag opgebouwd op de Heuvel in het centrum. De boom rust op een betonvoet en de kegel is geplaatst op een stalen mast van 8 meter lang. “We zijn er trots op dat we dit hebben mogen maken”, zegt directeur Geert Baaijens. Al lang geleden opperde hij het idee bij de gemeente en het centrummanagement, maar de uiteindelijke opdracht kwam pas een paar weken geleden..

Oss heeft de traditionele kerstboom vervangen door een ruim 10 meter hoog aluminium exemplaar. De nieuwe boom moet dertig jaar mee kunnen. De kerstboom-nieuwe-stijl is gemaakt door Baaijens Constructie, naar een ontwerp van Studio HaVé, en van verlichting voorzien door Schrijvers Elektrotechniek. Het kunstwerk bestaat uit 23 kegelsegmenten die elkaar overlappen en weegt zo’n 1500 kilo. Uit de kegels zijn allerlei kerstfiguren gestanst. Van binnenuit wordt de boom verlicht met led-verlichting. Medewerkers van Baaijens Constructie hebben de boom vrijdag opgebouwd op de Heuvel in het centrum. De boom rust op een betonvoet en de kegel is geplaatst op een stalen mast van 8 meter lang. “We zijn er trots op dat we dit hebben mogen maken”, zegt directeur Geert Baaijens. Al lang geleden opperde hij het idee bij de gemeente en het centrummanagement, maar de uiteindelijke opdracht kwam pas een paar weken geleden..

Reageer op dit artikel