nieuws

Akkoord veiligheid Noord-Zuidlijn

bouwbreed Premium

De Amsterdamse verkeerswethouder Tjeerd Herrema en de Vereniging de Bovengrondse ondertekenen vandaag het convenant over de brand- en vluchtveiligheid van de Noord-Zuidlijn.

De vereniging, die bekend staat als fel tegenstander van de nieuwe metrolijn, gaat akkoord met het safe-havenprincipe dat voorschrijft dat de metrotrein bij calamiteiten doorrijdt naar het volgende station. Daarnaast zijn verbeteringen afgesproken op het gebied van de afvoer van rook en warmte, evacuatiemogelijkheden en brandveiligheid van stations, tunnels en materieel. De aanvullende veiligheidsmaatregelen kosten de gemeente 4 miljoen euro. Volgens de projectorganisatie levert de uitvoering ervan geen extra vertragingen op.
In februari bereikten beide partijen al het akkoord, maar de Amsterdamse gemeenteraad en de leden van de Bovengrondse moesten de plannen nog goedkeuren.

Reageer op dit artikel