nieuws

Terrazzo winnaar Vloertotaal-prijs

bouwbreed

Het nog jonge bedrijf Eterno Terrazzo uit Lelystad heeft gisteren de Vloertotaal Innovatieprijs 2006 gewonnen met een op industriële wijze vervaardigde terrazzo. De prijs werd uitgereikt op de openingsdag van de vakbeurs Vloertotaal, die nog tot en met vrijdag 10 november wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Door een slimme combinatie van klassiek terrazzowerk en moderne betontechnologie kunnen grote oppervlakken terrazzo in korte tijd worden gerealiseerd. Dat zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Tweede innovatie van dit bedrijf is het verwerken van oplichtend gesteente. Deze Eterno Luminoso kan de veiligheid bevorderen doordat in vloeren een altijd werkend lichtspoor is aan te brengen.

Het nog jonge bedrijf Eterno Terrazzo uit Lelystad heeft gisteren de Vloertotaal Innovatieprijs 2006 gewonnen met een op industriële wijze vervaardigde terrazzo. De prijs werd uitgereikt op de openingsdag van de vakbeurs Vloertotaal, die nog tot en met vrijdag 10 november wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Door een slimme combinatie van klassiek terrazzowerk en moderne betontechnologie kunnen grote oppervlakken terrazzo in korte tijd worden gerealiseerd. Dat zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Tweede innovatie van dit bedrijf is het verwerken van oplichtend gesteente. Deze Eterno Luminoso kan de veiligheid bevorderen doordat in vloeren een altijd werkend lichtspoor is aan te brengen.
De tweede prijs werd gewonnen door Tesar uit Drachten, met een compleet en goed doordacht systeem om kruipruimteloos te bouwen. De derde prijs ging naar Euro Trading uit Houten, dat een hoogwaardige maar zeer dunne (slechts 6 millimeter) afwerkvloer van keramiek aanbrengt boven op vloerverwarming. Ten opzichte van traditionele dekvloeren moet dat een aanmerkelijk lichtere vloerconstructie opleveren.

Reageer op dit artikel