nieuws

Studenten willen na studie liefst aan de slag bij Philips

bouwbreed

Technische, economische en juridische studenten komen na hun studie het liefst bij Philips terecht. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt- en Imago-onderzoek van Memory Magazine, tijdschrift voor studenten en starters.

A an het onderzoek deden 2407 starters mee, bestaande uit personen een jaar voor tot een jaar na het afstuderen in de richtingen mbo/hbo techniek, hio, heao, wo-techniek, wo-economie en wo-rechten. De deelnemers werd gevraagd vijf bedrijfsnamen van favoriete werkgevers te noemen. Philips scoort daarbij het hoogst, gevolgd door ABN Amro en de overheid, nieuwkomer in de lijst dit jaar. Ook de politie werd dit jaar voor het eerst genoemd (plek 23). De overheid wordt vooral gezien als ‘veilige haven’, niet gevoelig voor recessies. Shell en de Rabobank staan respectievelijk vierde en vijfde in de lijst.
Ook uit dit onderzoek blijkt dat starters positief zijn over hun kansen op een baan. Meer dan de helft van de respondenten verwacht binnen één tot drie maanden na het afstuderen aan de slag te kunnen, terwijl 21 procent denkt dat de zoektocht naar werk drie tot zes maanden in beslag zal nemen. 16 procent denkt binnen een maand aan de slag te gaan, en slechts 11 procent verwacht meer dan zes maanden naar een geschikte baan op zoek te zijn. Voor een derde van de ondervraagden is de inhoud van het werk doorslaggevend bij de keuze voor een werkgever. Op de tweede plaats staat het imago van het bedrijf (14,5 procent), het salaris bezet de derde plek (13,8 procent). Slechts 0,5 procent van de respondenten vindt zaken als aandelen, winstdeling en een leaseauto belangrijk.

Reageer op dit artikel