nieuws

Proef gratis openbaar vervoer tegen files

bouwbreed Premium

Demissionair minister Peijs (verkeer) stelt geld beschikbaar voor een proef met gratis openbaar vervoer tussen de Krimpenerwaard en Rotterdam. Doel van de proef is de filedruk op en rond de Algerabrug te verminderen en forenzen te laten kennismaken met openbaar vervoer.

Demissionair minister Peijs (verkeer) stelt geld beschikbaar voor een proef met gratis openbaar vervoer tussen de Krimpenerwaard en Rotterdam. Doel van de proef is de filedruk op en rond de Algerabrug te verminderen en forenzen te laten kennismaken met openbaar vervoer.
Peijs maakte eerder al bekend dat zij in filegevoelige regio’s wil experimenteren met vormen van gratis openbaar vervoer. In overleg met de provincie Zuid-Holland, de gemeenten in de polder en de vervoersbedrijven RET en Connex­xion is besloten dat forenzen van 18 december tot 3 maart gratis met de bus naar de Capelsebrug kunnen, waarna ze tegen een gereduceerd tarief op de metro kunnen stappen.
Peijs en de regio verwachten niet dat het gratis openbaar vervoer een einde maakt aan de fileproblemen op de Algerabrug. Wel hoopt de minister dat de filedruk afneemt en de files korter duren.

Reageer op dit artikel