nieuws

Overname Kanters door TBI nog voor einde jaar rond

bouwbreed

Kanters Bouwbedrijf komt in handen van TBI. Met de verkoop van zijn bedrijf wil directeur-eigenaar Henk de Pagter de continuïteit waarborgen.

De overname moet voor het einde van dit jaar zijn afgerond. Momenteel vindt een boekenonderzoek plaats. Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit onderzoekt de concentratie nog.
Kanters is als bouwer en ontwikkelaar actief in midden- en zuidwest-Nederland en heeft vestigingen in Barendrecht, Middelburg en Bergen op Zoom. Vorig jaar boekte het bedrijf met 250 werknemers een omzet van circa 100 miljoen euro.
TBI neemt 100 procent van de aandelen van Kanters Bouwbedrijf over. Henk de Pagter nam zelf het initiatief voor de overname. De directeur-eigenaar is 58 jaar en wil over een paar jaar een stapje terug kunnen doen zonder dat het bedrijf omvalt.

Zelfstandigheid

Volgens De Pagter is de zelfstandigheid van de onderneming bij TBI gewaarborgd. Alle bedrijven onder de TBI vlag, werken onder eigen naam en hebben een grote mate van zelfstandigheid. De Pagter blijft in elk geval nog een aantal jaar aan als directeur van Kanters Bouwbedrijf.
Kanters, dat onlangs nog zijn honderdjarige bestaan vierde, zal na de overname worden ondergebracht bij TBI Bouw, met een omzet van bijna 1,1 miljard euro de grootste divisie van het TBI-concern.

Reageer op dit artikel