nieuws

Noviteiten Harol weren inbrekers en water

bouwbreed Premium

Minstens drie minuten weert het voorzetrolluik VR140 van Harol inbrekers, zegt de fabrikant uit het Belgische Diest. Tussenringen uit neopreen maken de eveneens nieuwe sectionaalpoort SP900 voor garages waterdicht.

De VR140 is opgebouwd uit aluminium lamellen die volgens de fabrikant met een ‘extreem hard hars’ zijn gevuld. Veiligheidsklemmen aan de zijkant voorkomen dat inbrekers het rolluik uit de geleiders trekken.
Het blad is aan de onderkant verstevigd met een stalen balk. Een extra beveiliging van de onderlat voorkomt dat het rolluik wordt opgetild. Harol beperkt de kans op optillen nog verder door de lamellen direct op de as te schroeven.
De fabrikant maakt de geleiders en de kast uit een geëxtrudeerd aluminium profiel en de consoles uit 3 millimeter dik staal. Het rolluik wordt elektrisch bediend.

Afdichting

De zware uitvoering doet volgens Harol geen afbreuk aan de aanblik van het rolluik. Ook bij de sectionaalpoort zegt de fabrikant veel aandacht te besteden aan de strakke afwerking. Alle panelen vormen een egaal vlak en de neopreen afdichting van de onderkant sluit strak op de vloer aan en vangt kleine oneffenheden op. Het beslag van de binnenkant is standaard wit gelakt. Alle schroeven zijn afgedekt met doppen.
Als optie levert Harol de garagedeur met roestvast stalen ramen en uiteenlopende motieven. Veel onderdelen zijn al voorgemonteerd. Het frame kan grotendeels op de locatie in elkaar worden gezet.
Het zogeheten Easy Click-systeem van Harol beperkt het passen en uitlijnen. Speciaal voor renovaties levert de producent een deur met een gelakt fra me.

Reageer op dit artikel