nieuws

Nieuwe kansen voor Spaarnetunnel Haarlem

bouwbreed

De gemeente Haarlem neemt nog dit jaar een besluit over de haalbaarheid van een tunnel onder het Spaarne en een deel van de binnenstad. Zo heeft het college bij de raadsbehandeling van de begroting voor 2007 toegezegd. De tunnel moet een nieuwe oplossing bieden voor de kruising van de Zuidtangent met het Spaarne.

De gemeente Haarlem neemt nog dit jaar een besluit over de haalbaarheid van een tunnel onder het Spaarne en een deel van de binnenstad. Zo heeft het college bij de raadsbehandeling van de begroting voor 2007 toegezegd. De tunnel moet een nieuwe oplossing bieden voor de kruising van de Zuidtangent met het Spaarne.
De route van de Zuidtangent houdt de gemoederen al jaren bezig. Vorig jaar werd gekozen voor de bouw van een lange brug op de plek van de huidige Verfrollerbrug. De bouw van een tunnel zou de draagkracht van de stad te boven gaan. “De gemeente geeft nu actief gehoor aan de oproep van de provincie om de bouw van een tunnel opnieuw te bekijken”, aldus de zegsvrouw.
Kortgeleden heeft de provincie Noord-Holland 100 miljoen beschikbaar gesteld als extra bijdrage in het nieuwe traject. Bovendien stelde de provincie voor de tunnel te verlengen, waardoor de binnenstad van Haarlem minder hinder ondervindt van de Zuidtangent, de snelle busverbinding tussen Amsterdam-Zuidoost, Schiphol en Haarlem.

Reageer op dit artikel