nieuws

NCC vaart mee op golf van hoogconjunctuur

bouwbreed Premium

Het Zweedse bouwconcern NCC stevent meevarend op de golven van de hoogconjunctuur af op een goede afsluiting van 2006. Over de eerste negen maanden kwam het operationele resultaat alvast uit op 177 miljoen euro, een verbetering met ruim 30 miljoen en opzichte van dezelfde periode in 2005. De omzet belandde 350 miljoen hoger op 4,5 miljard euro. De orderportefeuille heeft een waarde van ruim 1,4 miljard euro en dat is eveneens meer dan een jaar geleden bij de presentatie van het derdekwartaalsrapport, zij het niet superveel meer, in casu zo’n 70 miljoen. De groei in de bouwsector neemt volgend jaar volgens de Zweden ook wel iets af. In 2007 zal het gaan om 3 procent, terwijl het dit jaar 6 procent wordt. Oorzaak van de tempovertraging is in hoofdzaak dat zich een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel is gaat voordoen.

Het Zweedse bouwconcern NCC stevent meevarend op de golven van de hoogconjunctuur af op een goede afsluiting van 2006. Over de eerste negen maanden kwam het operationele resultaat alvast uit op 177 miljoen euro, een verbetering met ruim 30 miljoen en opzichte van dezelfde periode in 2005. De omzet belandde 350 miljoen hoger op 4,5 miljard euro. De orderportefeuille heeft een waarde van ruim 1,4 miljard euro en dat is eveneens meer dan een jaar geleden bij de presentatie van het derdekwartaalsrapport, zij het niet superveel meer, in casu zo’n 70 miljoen. De groei in de bouwsector neemt volgend jaar volgens de Zweden ook wel iets af. In 2007 zal het gaan om 3 procent, terwijl het dit jaar 6 procent wordt. Oorzaak van de tempovertraging is in hoofdzaak dat zich een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel is gaat voordoen.

Reageer op dit artikel