nieuws

‘Morrelen aan renteaftrek geeft onrust’

bouwbreed Premium

Uit de verkiezingsprogramma’s spreekt onvoldoende kennis over de wetten van de woningmarkt. Sleutelen aan de hypotheekrenteaftrek heeft verstrekkende gevolgen voor de economie en de lage inkomensgroepen.

Uit de verkiezingsprogramma’s spreekt onvoldoende kennis over de wetten van de woningmarkt. Sleutelen aan de hypotheekrenteaftrek heeft verstrekkende gevolgen voor de economie en de lage inkomensgroepen.
Dit zeggen de directieleden Nico Rietdijk en Frits Nuss van de NVB, vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers.
Morrelen aan de hypotheekrenteaftrek geeft onrust, maakt mensen schichtig en is daarmee slecht voor het waardebehoud van de woning. Er moet volgens Rietdijk en Nuss naar een andere oplossing worden gezocht om de progressie in de renteaftrek af te remmen.
De verkiezingscampagne is in alle hevigheid losgebarsten en de partijprogramma’s zijn bekend. In bijna alle programma’s is de toekomst van de hypotheekrenteaftrek opgenomen. De meningen zijn echter verdeeld en variëren van ongewijzigd handhaven (VVD) tot beperken tot maximaal 30 procent (GroenLinks).
Op pagina 5:
Lagere en middeninkomensprofiteren meest van renteaftrek.

Reageer op dit artikel