nieuws

Monitor van beton

bouwbreed

Het Deense Innovation Lab presenteert vandaag de eerste monitor van beton op de futuristische beurs Next 2006 in Kopenhagen. Het transparante scherm bestaat uit beton met daarin een pixelraster van glasvezels. Een afbeelding of film dat aan de achterkant op de glasvezels wordt geprojecteerd, wordt door de glasvezels naar de voorkant van het scherm overgedragen Op het scherm is de afbeelding daardoor te zien in grove pixels. Het scherm is ontwikkeld door Innovation Lab in samenwerking met twee studenten en de Deense betonfabrikant Dalton Beton. Het kan eveneens gebruikt worden als raam omdat het ook natuurlijk licht overbrengt.

Het Deense Innovation Lab presenteert vandaag de eerste monitor van beton op de futuristische beurs Next 2006 in Kopenhagen. Het transparante scherm bestaat uit beton met daarin een pixelraster van glasvezels. Een afbeelding of film dat aan de achterkant op de glasvezels wordt geprojecteerd, wordt door de glasvezels naar de voorkant van het scherm overgedragen Op het scherm is de afbeelding daardoor te zien in grove pixels. Het scherm is ontwikkeld door Innovation Lab in samenwerking met twee studenten en de Deense betonfabrikant Dalton Beton. Het kan eveneens gebruikt worden als raam omdat het ook natuurlijk licht overbrengt.

Reageer op dit artikel