nieuws

Inlijving Deens Carl Bro pept resultaten Grontmij op

bouwbreed Premium

Het ingenieursbureau uit De Bilt geeft drie argumenten voor de verbetering van de resultaten: de inlijving van Carl Bro, het marktherstel en het betere margemanagement. Grontmij komt stap voor stap beter uit de verf. Over een breed front haalde het bureau afgelopen maanden opdrachten binnen. In het segment Bouw vallen op de ontwikkeling van de Saksen Weimarkazerne te Arnhem en het advieswerk plus engineering ten behoeve van het Militair Ziekenhuis in Antwerpen.Uit de hoek van de infrastructuur kwamen orders binnen voor de verbreding van rondweg M50 bij de Ierse hoofdstad Dublin en een wegverbreding in het Deense Helsingor. Andere interessante recente opdrachten zijn de vervaardiging van een handboek Afvalmanagement voor alle Zweedse gemeenten, het toezicht op de sluiting van een stortplaats in Rijnland-Palts en de vernieuwing van het informatiesysteem van alle Nederlandse waterschappen.Grontmij heeft in de eerste negen maanden van het jaar een winstgroei gerealiseerd van 62 procent tot 12,6 miljoen euro. De bedrijfsopbrengsten stegen met 3 procent tot 335 miljoen euro.

M50

De resultaten van Carl Bro maken deel uit van de winst- en verliesrekening vanaf 1 september 2006. Het Deense bedrijf brengt 2700 medewerkers en een omzet van 277 miljoen euro mee. Carl Bro heeft sterke posities in Denemarken, Zweden en Groot-Brittannië.

Verkoop

G rontmij verkocht in het tweede kwartaal een aantal kleine projecten en ondernemingen in de vastgoedsector tegen boekwaarde. Het saldo van de activiteiten die door het bureau in de etalage waren gezet, daalde daardoor met 16 miljoen tot 64 miljoen euro. Met de verkoop van de kapitaalsintensieve projecten in Italië en de overeenstemming over de verkoop van een van de grotere af te stoten projecten, wordt de focus van Grontmij steeds helderder.
De inkomende kasstroom van 20 miljoen euro zal geheel worden aangewend voor de aflossing van bestaande bankleningen in het vierde kwartaal.
Verwachting is dat een groot deel van de te desinvesteren activiteiten ter waarde van 80 miljoen nog in de loop van dit jaar in andere handen overg aat.

Reageer op dit artikel