nieuws

Hoogeveen wil hoogste gebouw van Drenthe

bouwbreed Premium

– Schultink Ontwikkeling in Hoogeveen heeft in die gemeente een plan ingediend voor de bouw van de hoogste toren van Drenthe aan de rand van de stad. De torenflat, met daarin appartementen die uitkijken over het beekdal van het Oude Diep, wordt ongeveer 80 meter hoog.

– Schultink Ontwikkeling in Hoogeveen heeft in die gemeente een plan ingediend voor de bouw van de hoogste toren van Drenthe aan de rand van de stad. De torenflat, met daarin appartementen die uitkijken over het beekdal van het Oude Diep, wordt ongeveer 80 meter hoog.
Het gemeentebestuur van Hoogeveen is enthousiast over het plan. De torenflat moet de poort van Drenthe worden. Zo wil het college aan de ingang van de stad duidelijk herkenbare gebouwen neerzetten. De wolkenkrabber is daar een goed voorbeeld van. Het project is al grotendeels op zijn haalbaarheid onderzocht. Wel zal het huidige bestemmingsplan moeten worden gewijzigd.

Reageer op dit artikel