nieuws

Hagemeyer ziet omzet derde kwartaal groeien

bouwbreed Premium

De gerapporteerde omzet is ongeveer in lijn met de verwachtingen van analisten.Hagemeyer heeft in het derde kwartaal de omzet met 12,1 procent doen stijgen naar 1,58 miljard euro. Dat heeft de distributeur van elektrotechnische producten en materialen gisteren bekendgemaakt.

Volgens Hagemeyer is de hogere omzet vooral te danken aan de fors gestegen prijs van koper. “Wij hebben er vertrouwen in dat we onze eerder gestelde doelen halen”, aldus bestuursvoorzitter Rudi de Becker in een schriftelijke verklaring. De onderneming verwacht dat het operationele resultaat over heel 2006 op ten minste 170 miljoen euro uitkomt.
Hagemeyer zag de omzet vooral in Europa flink toenemen. Daar haalt het handelshuis ongeveer 60 procent van zijn omzet. De inkomsten stegen met bijna 15 procent. Vooral in de Scandinavische landen deed de onderneming goede zaken. In Duitsland was de omzetgroei ruim 14 procent en in Groot-Brittannië was dat iets meer dan 9 procent.

Bouwmarkt

Behalve de met de koperprijs verbandhoudende prijsstijgingen van kabel, leverden ook groei in de commerciële bouwmarkt en in de industrie een bijdrage aan de recordgroei in het derde kwartaal, aldus Hagemeyer,
In Noord-Amerika groeide de omzet in het derde kwartaal met ruim 5 procent. Dat is flink lager dan in voorgaande kwartalen. Volgens Hagemeyer zijn er diverse oorzaken. Een zeer groot bouwproject werd afgerond, waardoor er omzet wegviel. Een aantal grote opdrachtgevers zag bovendien verminderde activiteiten in de woningbouw.
Hagemeyer verwacht dat de marktontwikkeling in de Verenigde Staten voor de rest van het jaar zwak zal zijn. “

Reageer op dit artikel