nieuws

Explosie op Urk

bouwbreed Premium

Bij een gasexplosie aan de Reepsteeg op Urk is gisteren een rijtjeshuis ontploft. Drie mensen raakten gewond. De Urker brandweer vermoedt dat de explosie veroorzaakt is tijdens bouwwerkzaamheden op het naastgelegen perceel. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het mogelijk dat de dienstleiding van het ontplofte perceel door graafwerkzaamheden van de hoofdleiding is afgetrild, waardoor het gas in de woning is gestroomd. In eerste instantie dacht de brandweer dat de Poolse werknemers die in het ontplofte huis woonden, het gas open hadden laten staan. Dit bleek echter niet het geval. De technische recherche onderzoekt de oorzaak.

Bij een gasexplosie aan de Reepsteeg op Urk is gisteren een rijtjeshuis ontploft. Drie mensen raakten gewond. De Urker brandweer vermoedt dat de explosie veroorzaakt is tijdens bouwwerkzaamheden op het naastgelegen perceel. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het mogelijk dat de dienstleiding van het ontplofte perceel door graafwerkzaamheden van de hoofdleiding is afgetrild, waardoor het gas in de woning is gestroomd. In eerste instantie dacht de brandweer dat de Poolse werknemers die in het ontplofte huis woonden, het gas open hadden laten staan. Dit bleek echter niet het geval. De technische recherche onderzoekt de oorzaak.
Foto: Hans Veenhuis

Reageer op dit artikel