nieuws

Diefstal koperen kabels strop voor skydivecentrum

bouwbreed Premium

Afgelopen weekeinde is de koperen bekabeling van het indoor skydivecentrum dat in Roosendaal in aanbouw is, gestolen. Het gaat om op maat gemaakte voedingsstroomkabels voor de zestien ventilatoren van de windtunnel.

De schade loopt in de honderdduizenden euro’s, maar het skydivecentrum dreigt ook omzet mis te lopen.
Normaal gesproken is de levertijd van de kabels acht tot tien weken. Die tijd is er niet, want de opening van het centrum is gepland op 20 december, net voor de kerstvakantie. “De openingsdatum staat onder druk”, laat woordvoerder N. Broos weten. De aannemer probeert nu zijn netwerk te mobiliseren om toch zo snel mogelijk nieuwe kabels te krijgen. Ondertussen ligt een deel van de bouw stil. Het centrum houdt rekening met een vertraging van één week tot in het slechtste geval drie maanden, afhankelijk van hoe snel er nieuwe kabels beschikbaar zijn. Volgens Broos is de diefstal “een volledig voorbereide actie”. De kabels waren al geïnstalleerd in het gebouw, maar ze zijn losgeknipt en meegenomen. Inmiddels zijn er extra veiligheidsmaatregelen op het bouwterrein getroffen.

Reageer op dit artikel