nieuws

Corporaties telden vorig jaar meer zorgenkindjes

bouwbreed

Het aantal zwakke corporaties is toegenomen tot achttien, rapporteert minister Winsemius (VROM) aan de Tweede Kamer. Dat zijn er zes meer dan het jaar ervoor, blijkt uit het vervolgonderzoek van het Centraal Fonds Volkshuisvesting over het jaar 2004.

Het aantal zwakke corporaties is toegenomen tot achttien, rapporteert minister Winsemius (VROM) aan de Tweede Kamer. Dat zijn er zes meer dan het jaar ervoor, blijkt uit het vervolgonderzoek van het Centraal Fonds Volkshuisvesting over het jaar 2004.
Het onderzoek is vertrouwelijk vanwege gevoelige financiële informatie. De minister kondigt aan volgende maand uitgebreider over de zwakste corporaties te rapporteren. Van de ruim vijfhonderd corporaties zijn er dus achttien echte zorgenkindjes. Drie van hen hebben inmiddels fusieplannen, wat een goede oplossing kan zijn om de problemen te boven te komen. Een voorbeeld daarvan is dat saneringscorporatie Nieuw Amsterdam fuseerde met Woningstichting Rochdale.

Reageer op dit artikel