nieuws

Burgers betrokken bij bouw Groninger Forum

bouwbreed

De zeven architecten die geselecteerd zijn uit een groep van 35 ontwerpers hebben hun schetsen voor het Groninger Forum, de nieuwbouw aan de oostwand van de Grote Markt in de stad Groningen, bij het gemeentebestuur ingeleverd.

De zeven architecten die geselecteerd zijn uit een groep van 35 ontwerpers hebben hun schetsen voor het Groninger Forum, de nieuwbouw aan de oostwand van de Grote Markt in de stad Groningen, bij het gemeentebestuur ingeleverd.
De gemeente heeft een uitgebreide procedure bedacht om tot het winnende ontwerp te komen en wil daarbij de bevolking heel direct bij de nieuwbouw betrekken. In januari volgt er een grote publieks­enquête, waarna een vakjury zich ook nog over de ontwerpen buigt. De geselecteerde architecten zijn Erick van Egeraat, Wiel Arets, Zaha Hadid, UN Studio’s, NL Architects, Neutelings Riedijk Architecten en Foreign Office Architects. Allen hebben al eens eerder iets voor de stad Groningen ontworpen.
De inzendingen blijven voorlopig publiek geheim. Eerst moet worden gekeken in hoeverre de ontwerpen voldoen aan de strikte bouweisen van de gemeente en of ze binnen het budget te realiseren zijn.
De bedoeling is in 2009 met de bouw van het Groninger Forum, te beginnen. Het Forum wordt een multifunctioneel gebouw voor de openbare bibliotheek, het Groninger Museum, een bioscoop en vergaderruimtes.

Reageer op dit artikel