nieuws

Beton Moerdijkbrug binnenkort hersteld

bouwbreed

Rijkswaterstaat begint op maandagavond 20 november met het herstellen van het bobbelige wegdek op de Moerdijkbrug in de richting Dordrecht. In 2005 is het wegdek vervangen door hogesterktebeton, maar Rijkswaterstaat is niet tevreden over het resultaat. De weg is bobbelig en er zijn enkele kwetsbare plekken in het beton ontstaan. De afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat onderzocht hoe het probleem verholpen kan worden. De rijbaan krijgt een deklaag van epoxyachtig hars om de kuiltjes op te vullen. Op een aantal plekken moet ook de betonlaag eruit omdat er holle plekken zitten.

Rijkswaterstaat begint op maandagavond 20 november met het herstellen van het bobbelige wegdek op de Moerdijkbrug in de richting Dordrecht. In 2005 is het wegdek vervangen door hogesterktebeton, maar Rijkswaterstaat is niet tevreden over het resultaat. De weg is bobbelig en er zijn enkele kwetsbare plekken in het beton ontstaan. De afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat onderzocht hoe het probleem verholpen kan worden. De rijbaan krijgt een deklaag van epoxyachtig hars om de kuiltjes op te vullen. Op een aantal plekken moet ook de betonlaag eruit omdat er holle plekken zitten.

Reageer op dit artikel