nieuws

Arcelor krijgt boete van 10 miljoen euro

bouwbreed Premium

De Europese Commissie heeft drie Arcelor-bedrijven een boete opgelegd van 10 miljoen euro wegens prijsafspraken. Deze vonden plaats tussen 1988 en 1991 toen de bedrijven nog Arbed heetten.

De Europese Commissie heeft drie Arcelor-bedrijven een boete opgelegd van 10 miljoen euro wegens prijsafspraken. Deze vonden plaats tussen 1988 en 1991 toen de bedrijven nog Arbed heetten.
Het betreft heropening van een oude zaak waarin het Europese Hof van Justitie in 2003 de boetes voor Arbed SA wegstreepte onder meer doordat de commissie een procedurefout had gemaakt. Die fout heeft de commissie nu rechtgezet.
De boete had volgens de commissie minstens 20 miljoen euro moeten zijn plus een verhoging vanwege de duur van het staalkartel. Dat de boete maar 10 miljoen is, komt doordat de commissie rekening houdt met de uitspraak van de Europese rechter in eerste aanleg die de aanvankelijk opgelegde boete verminderde tot 10 miljoen.

Reageer op dit artikel