nieuws

‘Zorgkosten werkgevers hoger dan PvdA denkt’

bouwbreed Premium

PvdA-leider Wouter Bos geeft “volkomen onjuiste informatie” als hij zegt dat de werkgevers het afgelopen jaar een miljardenvoordeel hebben behaald bij de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel. Integendeel, werkgevers hebben juist 1,1 miljard euro meer moeten betalen dan was afgesproken, zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes.

PvdA-leider Wouter Bos geeft “volkomen onjuiste informatie” als hij zegt dat de werkgevers het afgelopen jaar een miljardenvoordeel hebben behaald bij de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel. Integendeel, werkgevers hebben juist 1,1 miljard euro meer moeten betalen dan was afgesproken, zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes.
Verbolgen is hij over het PvdA-voorstel werkgevers 400 miljoen euro meer te laten betalen om de lagere inkomens te kunnen ontzien.
In de wet is juist vastgelegd dat werkgevers niet meer dan 50 procent van de zorgkosten behoeven te betalen.
Uitgaande van dit principe hebben werkgevers in 2006 alleen al 400 miljoen te veel betaald. Dat komt omdat de premie die werknemers betalen lager is uitgevallen dan aanvankelijk was voorzien.

Reageer op dit artikel