nieuws

Zeven studenten dingen naar Schreudersprijs

bouwbreed

Zeven afstudeerprojecten zijn dit jaar genomineerd voor de tweejaarlijkse Schreudersstudieprijs, De onderscheiding die vernieuwend ondergronds ruimtegebruik stimuleert, wordt uitgereikt in twee categorieën: Techniek en Conceptuele onderwerpen.

Zeven afstudeerprojecten zijn dit jaar genomineerd voor de tweejaarlijkse Schreudersstudieprijs, De onderscheiding die vernieuwend ondergronds ruimtegebruik stimuleert, wordt uitgereikt in twee categorieën: Techniek en Conceptuele onderwerpen.
Van de vier genomineerden in de categorie Techniek zijn drie afkomstig van de TU Delft: Erik Bronsvoort ontwierp een geprefabriceerde spoorconstructie om het onderhoudswerk in de London Underground te beperken, Gijs Velter ontwikkelde een model om tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn de invloed van het boorschild op de omgeving in kaart te brengen en Rutger te Grotenhuis onderzocht fracture grouting in zandgrond om het scheuren van de grond beter beheersbaar te maken. Gerben van Groningen en Frank van de Graaf (Hogeschool Rotterdam) onderzochten twee methoden voor ondergrondse olieopslag in havens.
In de categorie Conceptuele onderwerpen maken Hans van Velthoven (TU Delft) en Ronny van Bakel (Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten) kans met een ondergrondse oplossing voor het Lange Voorhout in Den Haag. Niels Walters (TU Eindhoven) ontwierp een mulitmediale ondergrondse bibliotheek als katalysator voor de stedelijke ontwikkelingen rond de Wibautas in Amsterdam.
Op 14 december wordt de winnaar van beide categorieën tijdens de COB-dag bekendgemaakt. De prijs bestaat uit een oorkonde en 2500 euro.

Reageer op dit artikel