nieuws

Weert stopt verkoop kavels via website

bouwbreed Premium

Weert verkoopt nieuwbouwhuizen en bouwkavels niet langer via de eigen website. Op die manier wil de gemeente voorkomen dat mensen zonder binding met de stad een huis in Weert kopen. De gemeente zet advertenties voor bouwkavels en huizen alleen nog in een huis-aan-huisblad.

Weert verkoopt nieuwbouwhuizen en bouwkavels niet langer via de eigen website. Op die manier wil de gemeente voorkomen dat mensen zonder binding met de stad een huis in Weert kopen. De gemeente zet advertenties voor bouwkavels en huizen alleen nog in een huis-aan-huisblad.
Weert doet dit na een uitspraak van de Hoge Raad, die in een kwestie elders in den lande verbood eisen te stellen aan de sociaal-economische binding in de regio. Om dit verbod te omzeilen maakt Weert de verkoop slechts in kleine kring bekend.

Reageer op dit artikel