nieuws

Vandalen houden huis op bouwplaats

bouwbreed Premium

Op de bouwplaats van het Huis voor Cultuur en Bestuur van de gemeente Hellendoorn in Nijverdal zijn enorme vernielingen aangericht. Het hek om het terrein waar deze uitbreiding en renovatie van het gemeentehuis plaatsvindt, blijkt de dader(s) niet te hebben tegengehouden.

Op de bouwplaats van het Huis voor Cultuur en Bestuur van de gemeente Hellendoorn in Nijverdal zijn enorme vernielingen aangericht. Het hek om het terrein waar deze uitbreiding en renovatie van het gemeentehuis plaatsvindt, blijkt de dader(s) niet te hebben tegengehouden.
Op een etage zijn alle hoofdleidingen van de vloerverwarming doorgesneden. Ook werden glasvezelkabels en datalijnen doorgeknipt, waardoor er ongeveer 8 kilometer opnieuw moet worden gelegd. Verder is een boiler losgetrokken, een raam uit de sponning gerukt en werden verschillend muren ingetrapt. De koepel van de trouwzaal is stukgemaakt en op de begane grond werden brandkranen opengezet, waardoor de drukkerij van de gemeente in de kelder onderliep.
Het schadebedrag is aanzienlijk.

Reageer op dit artikel