nieuws

Oud-wethouder van Eindhoven gerehabiliteerd

bouwbreed

Ook uit een derde onderzoek blijkt niet dat oud-wethouder Ad Pastoor in Eindhoven twee bouwbedrijven bij het woningbouwproject Waterrijk zou hebben bevoordeeld. Dat heeft Pastoor gisteren tegenover Cobouw bevestigd.

De onderzoeken naar de wethouder hebben Eindhoven tezamen ongeveer 1,5 miljoen euro gekost. “Met de interne kosten daarbij komen de totale kosten boven de 2 miljoen”, meent Pastoor. Hij wil dat burgemeester Alexander Sakkers en wethouder Marriët Mittendorf openlijk hun excuses aanbieden, omdat ze zijn integriteit in de herfst van 2005 nagenoeg direct in twijfel trokken. ” Ik zou het bovendien gepast vinden als de gemeente mij tegemoetkomt in de kosten die ik heb gemaakt aan advocaten en dergelijke.”
De gemeente Eindhoven onthield zich gisteren van commentaar. “Omdat wij het rapport nog niet hebben gezien”, aldus een woordvoerder. Vanavond krijgt de gemeenteraad de conclusies van forensisch recherchebureau 4iTrust onder ogen. Eind augustus van dit jaar verklaarde Pastoor in een interview met deze krant de wenselijkheid en mogelijkheid van juridische stappen tegen zowel de burgemeester, de lokale PvdA en het Eindhovens Dagblad te onderzoeken. ‘Zij hebben een coup tegen mij gepleegd’. Nu sluit Pastoor een gang naar de rechter niet uit. ” Maar eerst wacht ik de reactie van de burgemeester af.”

Reageer op dit artikel