nieuws

Orkla stopt 350 miljoen in siliciumfabriek

bouwbreed

Het Noorse concern Orkla zet 350 miljoen euro in voor de bouw van een siliciumfabriek in Kristiansand.

Het Noorse concern Orkla zet 350 miljoen euro in voor de bouw van een siliciumfabriek in Kristiansand.
De nieuwe fabriek wordt ondergebracht bij dochterbedrijf Elkem en de levering van het bedoelde materiaal, dat wordt toegepast bij de fabricage van zonnecellen, moet volgens plan in de loop van het jaar 2008 uit de startblokken komen.
Volgens Orkla wordt met de investering de basis gecreëerd voor hoogtechnologische bedrijvigheid met een aanzienlijk potentieel voor verdere uitbreiding. Elkem, fabrikant van materialen voor de maakindustrie, is al sinds het begin van de jaren ’80 betrokken geweest bij de technologische ontwikkeling rond silicium.
De Orkla-dochter stapt met de industrialisering van deze technologie in een wegens de toenemende vraag naar vernieuwbare energie snel groeiende markt, aldus directietopman John G. Thuestad.

Reageer op dit artikel