nieuws

Opnieuw vertraging restauratie Geulkades

bouwbreed Premium

De restauratie van de Geulkades in het Limburgse Valkenburg wil maar niet vlotten. Het werk zou meteen na de bouwvak zijn begonnen, maar de aanbesteding is nog niet rond.

De restauratie van de Geulkades in het Limburgse Valkenburg wil maar niet vlotten. Het werk zou meteen na de bouwvak zijn begonnen, maar de aanbesteding is nog niet rond.
De gemeente wilde de restauratie onderhands aanbesteden. Dat gaat sneller, was de redenering. Maar de provincie Limburg eiste een openbare aanbesteding. Die wordt naar verwachting in januari afgerond. Met het werk kan dan pas in het voorjaar begonnen worden.
De kademuren langs een deel van de Geul staan bijna op instorten. Hier en daar is de kade provisorisch opgekalefaterd. De restauratie moet ook het historische karakter van de in de Middeleeuwen gegraven Geultak herstellen.

Reageer op dit artikel