nieuws

Nieuwe Sphinx-tegels warm en strak tegelijk

bouwbreed

Sphinx Tegels presenteert op de Biënnale Interieur in Kortrijk (tot en met 22 oktober) drie nieuwe tegelseries. De tegels zijn volgens de fabrikant warm en levendig, maar voldoen toch aan de strakke trend die nu heerst.

Sphinx Tegels presenteert op de Biënnale Interieur in Kortrijk (tot en met 22 oktober) drie nieuwe tegelseries. De tegels zijn volgens de fabrikant warm en levendig, maar voldoen toch aan de strakke trend die nu heerst.
De serie Belvédère is gemaakt met de gedachte ‘back to basic’. Het zijn ongeglazuurde tegels van 60 x 60 centimeter. De acht kleuren zijn kalm en rustig en passen in elk interieur en volgens de fabrikant in kleine én grote ruimten. De vlakke uitvoering zorgt voor een strak uiterlijk, Met stroken in drie formaten (10 x 60, 15 x 60 en 20 x 60 centimeter) zijn vlakken en scheidingen te maken.
Een ander nieuwtje betreft de tegelserie Spectrum, die vanwege de vele kleurtoevoegingen Spectrum Multicolour heet. Nieuwe kleurtrappen zijn toegevoegd, onder andere warm grijs, koel blauw, olijfgroen en fris geel. De bijbehorende strippen (15 x 3 centimeter) zijn uitgevoerd in barcodestijl, zodat speelse accenten zijn te geven.
De derde noviteit is de Spectrum Raindrop. Een witte tegel met witte of contrasterende druppels in diverse groottes en een zwarte tegel met zwarte druppels. Er zijn twee uitvoeringen: volledig bezaaid met druppels of alleen halfrond. Hiermee is het motief in cirkel- of wolkvorm te verwerken. Volgens Sphinx is de Spectrum Raindrop te gebruiken als strooitegel, in een band of in een complete wand.

Reageer op dit artikel