nieuws

Ikea

bouwbreed

Heijmans legt de laatste hand aan de kenmerkende gevelbeplating van het Ikea Concept Center in Delft. De vernieuwde vestiging gaat op 13 november open. Daarmee is de eerste fase van de bouw afgerond. Vanaf dat moment is de winkel verplaatst naar het nieuwe pand, het magazijn staat nog in het oude deel. Volgend jaar moet het hele complex klaar zijn. Het project liep meer dan een jaar vertraging op, omdat Ikea tussentijds van bouwer wisselde. Heijmans bouwt het nieuwe pand af, nadat Ikea het contract met de eerste bouwer, Aan de Stegge, begin dit jaar ontbond. Partijen kregen ruzie over wijzigingen in het bestek, en de kwaliteit van vloeren en staalconstructies. Aan de Stegge is een juridische procedure tegen Ikea begonnen. De uitspraak daarover wordt pas over twee jaar verwacht.  

Heijmans legt de laatste hand aan de kenmerkende gevelbeplating van het Ikea Concept Center in Delft. De vernieuwde vestiging gaat op 13 november open. Daarmee is de eerste fase van de bouw afgerond. Vanaf dat moment is de winkel verplaatst naar het nieuwe pand, het magazijn staat nog in het oude deel. Volgend jaar moet het hele complex klaar zijn. Het project liep meer dan een jaar vertraging op, omdat Ikea tussentijds van bouwer wisselde. Heijmans bouwt het nieuwe pand af, nadat Ikea het contract met de eerste bouwer, Aan de Stegge, begin dit jaar ontbond. Partijen kregen ruzie over wijzigingen in het bestek, en de kwaliteit van vloeren en staalconstructies. Aan de Stegge is een juridische procedure tegen Ikea begonnen. De uitspraak daarover wordt pas over twee jaar verwacht.  

Reageer op dit artikel