nieuws

Hegeman Nijverdal bouwt schoolboulevard

bouwbreed

De beheersmaatschappij Hegeman Nijverdal gaat de Scholingsboulevard Enschede bouwen. Dat heeft de gemeente Enschede bekendgemaakt.

De beheersmaatschappij Hegeman Nijverdal gaat de Scholingsboulevard Enschede bouwen. Dat heeft de gemeente Enschede bekendgemaakt.
Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 50 miljoen euro. Het bedrijf GTI Oost levert de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.
De gemeente Enschede betaalt de stichtingskosten van 40 miljoen. Het resterende bedrag wordt bij elkaar gebracht door de drie onderwijsinstellingen, Bonhoeffer College, Stedelijk Lyceum en ROC Twente, die in de Scholingsboulevard Enschede hun intrek nemen. De leerlingwerkplaatsen van de onderwijsinstellingen worden bij de bouw betrokken. Op die manier bouwen de leerlingen hun eigen school. In december wordt met het project begonnen, in januari van het jaar 2008 moet de Scholingsboulevard Enschede klaar zijn.

Reageer op dit artikel