nieuws

HBV Lock Systems zet bouten muurvast

bouwbreed

Bouten trillen nooit meer los en worden ook niet meer gestolen. Dat garandeert HBV Lock Systems uit Maasdijk met zijn borgsysteem voor bouten en moeren.

Bouten trillen nooit meer los en worden ook niet meer gestolen. Dat garandeert HBV Lock Systems uit Maasdijk met zijn borgsysteem voor bouten en moeren.
Het systeem omvat bouten, moeren, sluitringen en speciaal gereedschap voor het losdraaien. De borging komt van het speciale profiel van de zeshoekige onderzijde van de boutkop, de moer en de sluitring. Dat vormt zes over het ringvormige oppervlak verdeelde wiggen. Bij het vastdraaien passen de wigvormige profileringen van de bout of de moer in die van de sluitring. Er zijn twee typen sluitringen, beide voorzien van een wigvormig profiel. De ene is geschikt voor toepassingen waarbij de boutverbinding losgemaakt kan worden met een standaard steek- of dopsleutel. De andere biedt volgens de leverancier absolute zekerheid tegen diefstal en lostrillen. Verbindingen zijn alleen met de speciale dopsleutel van het systeem los te maken. Vooralsnog biedt de catalogus boutmaten van M6 tot M20 en moermaten van M6 tot M24. Op termijn breidt het assortiment uit met meer maten en uitvoeringen in bijvoorbeeld roestvast staal en met cilinderkoppen met een binnenzeskant.

Reageer op dit artikel