nieuws

Hamm introduceert draaiende stoel in wals

bouwbreed

Walsenfabrikant Hamm, onderdeel van de Wirtgen Group komt nog dit jaar met een nieuw model wals: de DV serie. Er zijn drie modellen. Van 40, 70 en 90 ton. De grootste innovatie is de meedraaiende bestuurdersstoel die automatisch 180 graden draait zodra van rijrichting wordt veranderd. Hamm hoopt met de vinding dat het aantal ongelukken met walsen in de wegenbouw flink afneemt.

Walsenfabrikant Hamm, onderdeel van de Wirtgen Group komt nog dit jaar met een nieuw model wals: de DV serie. Er zijn drie modellen. Van 40, 70 en 90 ton. De grootste innovatie is de meedraaiende bestuurdersstoel die automatisch 180 graden draait zodra van rijrichting wordt veranderd. Hamm hoopt met de vinding dat het aantal ongelukken met walsen in de wegenbouw flink afneemt.
Een andere Wirtgen-dochter, asfalteermachinefabrikant V ö gele, presenteert op de komende BAUMA in M ü nchen vier nieuwe modellen in de zogenaamde 2e generatie-serie. Op de intermat in Parijs werden al de modellen 1600-2, 1800-2, 1900-2 en 2100-2 gepresenteerd.
Wirtgen zelf neemt nog dit jaar de W100 F asfaltfrees in productie. Het is weliswaar de opvolger van de W1000 F maar volgens de fabrikant is er zo veel aan de machine verbeterd dat er sprake is van een compleet nieuw apparaat. De frees gaat sneller, dieper en is bovendien veel stiller dan zijn vo organger.

Reageer op dit artikel