nieuws

ECN ontwikkelt testpark in China

bouwbreed Premium

Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) gaat met het National New Energy and Energy Equipment Industrial Base (NNEEEIB) samenwerken om in China een kenniscentrum op het gebied van windenergietechnologie op te richten. In het NNEEEIB participeren het stadsbestuur en het bedrijfsleven van Baoding, een Chinese stad ten zuidwesten van Beijing met ongeveer 520.000 inwoners. Er wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor het bouwen van een windturbinetestveld.

Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) gaat met het National New Energy and Energy Equipment Industrial Base (NNEEEIB) samenwerken om in China een kenniscentrum op het gebied van windenergietechnologie op te richten. In het NNEEEIB participeren het stadsbestuur en het bedrijfsleven van Baoding, een Chinese stad ten zuidwesten van Beijing met ongeveer 520.000 inwoners. Er wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor het bouwen van een windturbinetestveld.
In het Noord-Hollandse Wieringermeer heeft het onderzoekscentrum al sinds 2003 een soortgelijk testpark met onderzoeksturbines en prototype windturbines van verschillende producenten. Afgelopen week vond de ondertekening van de Memorandum of Understanding plaats in aanwezigheid van staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken.

Reageer op dit artikel