nieuws

‘Braziliaans staalconcern bereid bod op Corus voor’

bouwbreed Premium

Het Braziliaanse staalbedrijf CSN bekijkt of ze het recent door Tata Steel uitgebrachte bod op Corus kan overtroeven. Het bedrijf heeft investeringsbank Lazards ingehuurd voor advies. Dat heeft de Britse krant The Sunday Times gemeld.

De krant meldde dat ook Thyssen Krupp een bod voorbereidt. Maar het Duitse bedrijf heeft dat inmiddels ontkend. Tata Steel bracht vorige week dinsdag een bod uit op Corus van 6,4 miljard euro. Vrijdag ging het bestuur van de Brits-Nederlandse staalgroep daarmee akkoord.
Een concurrerend bod van de Russische branchegenoot Severstal zou onwaarschijnlijk zijn, omdat de Russen druk bezig zijn met een voorgenomen beursgang in Londen. Severstal wil nog voor het einde van dit jaar toetreden tot de London Stock Exchange.
De Britse krant meldde verder dat het Indiase Tata Steel zich vrijwel zeker terugtrekt als er biedingsstrijd ontstaat om Corus. Beleggers anticiperen wel op een alternatief bod. Vrijdag sloten aandelen Corus in Londen duidelijk boven de prijs per aandeel die Tata Steel wil betalen.
Geruchten worden verder gevoed door uitspraken van enkele grootaandeelhouders in Corus. Zo zei Standard Life, dat 8 procent van Corus in handen heeft, niet tevreden te zijn met de hoogte van de bieding.

Reageer op dit artikel