nieuws

Bouw nieuwe stadsdeel Meppel flink vertraagd

bouwbreed Premium

De bouw van het buitengewoon omvangrijke project Nieuwveense Landen in Meppel is met zeker een jaar vertraagd. Er wordt niet voor 2009 begonnen. Er bestaan grote verschillen van inzicht tussen de provincie Drenthe, Rijkswaterstaat en Woonconcept Vastgoed over de financiering van het stadsdeel.

De bouw van het buitengewoon omvangrijke project Nieuwveense Landen in Meppel is met zeker een jaar vertraagd. Er wordt niet voor 2009 begonnen. Er bestaan grote verschillen van inzicht tussen de provincie Drenthe, Rijkswaterstaat en Woonconcept Vastgoed over de financiering van het stadsdeel.
Nieuwveense Landen wordt gebouwd op het veen en weidelandschap tussen Meppel en Nijeveen. Het totale plan, dat in 25 jaar wordt ontwikkeld, omvat 736 hectare grond. Met de bouw van 5300 woningen wordt Meppel in één klap met een derde uitgebreid. De vergroting van de bebouwde kom bedraagt 265 hectare.
De gemeente had in 2008 willen beginnen met de eerste fase: de bouw van 1500 woningen. Er werd vanuit gegaan dat er op het nieuwe stadsdeel 20 miljoen euro zou worden verdiend. Maar uit onderzoek van het adviesbureau DHV blijkt nu dat er op het huidige plan juist miljoenen zullen worden verloren.

Reageer op dit artikel