nieuws

Ballast Nedam-topman treedt medio 2007 af

bouwbreed

Bestuursvoorzitter Ren é Kottman van Ballast Nedam zal juli volgend jaar zijn functie overdragen aan zijn nog niet bekende opvolger. In september zal hij de Nieuwegeinse bouwer verlaten. Dit is bekend gemaakt tijdens de Buitengewone Vergadering van Aaandeelhouders.

Bestuursvoorzitter Ren é Kottman van Ballast Nedam zal juli volgend jaar zijn functie overdragen aan zijn nog niet bekende opvolger. In september zal hij de Nieuwegeinse bouwer verlaten. Dit is bekend gemaakt tijdens de Buitengewone Vergadering van Aaandeelhouders.
De Raad van Conmissarissen had graag gezien dat Kottman nog wat langer zou blijven. Die wil zich echter houden aan de vooraf afgesproken periode van acht jaar dat hij bestuursvoorzitter zou zijn. Hij wil na zijn pensionering activiteiten buiten Ballast ontplooien.
De BAVA is ermee akkoord gegaan dat de leden van de Raad van Bestuur van Ballast Nedam met ingang van volgend jaar opties kunnen krijgen. De regeling waarmee de aandeelhouders akkoord zijn gegaan, is conform de Nederlandse Corporate Governance Code. Behalve dat de bestuurders aan prestatiecriteria moeten hebben voldaan, geldt ook dat de betreffende bestuurders naast de toe te kennen opties eigen kapitaal in de onderneming steken door het houden van een aantal certificaten. Dit moet minstens 5 procent van de toe te kennen opties zijn. Daaruit spreekt volgens de regeling vertrouwen in de toekomst van de onderneming. De optieregeling is bedoeld om bestuurders langer aan het bedrijf te binden.
Hans Huis in ’t Veld is met instemming van de aandeelhouders benoemd tot commissaris van de onderneming. Hij is nu voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO.

Reageer op dit artikel