nieuws

Winsemius nieuwe minister van VROM

bouwbreed Premium

Oud-minister Winsemius volgt de donderdag afgetreden minister Dekker op bij VROM. De VVD’er Winsemius (64) is zeer goed bekend met het beleidsterrein van VROM. Hij was minister van Milieu in het eerste kabinet Lubbers (1982-1986).

Oud-minister Winsemius volgt de donderdag afgetreden minister Dekker op bij VROM. De VVD’er Winsemius (64) is zeer goed bekend met het beleidsterrein van VROM. Hij was minister van Milieu in het eerste kabinet Lubbers (1982-1986).
Van 1988 tot 1998 was hij voorzitter van Natuurmonumenten. Sinds 2003 is Winsemius lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Hij is ook lid van de raad van commissarissen van adviesbureau Fugro. Ruim een week geleden werd bekend dat hij daarmee per 1 november stopt. Zes jaar lang maakte Winsemius deel uit van de raad. De nieuwe VROM-minister wordt volgende week beëdigd.
Oud-minister van Justitie Hirsch Ballin volgt minister Donner op. Hirsch Ballin (55) was ook minister van Justitie tijdens het kabinet Lubbers III. Hij is per direct in dienst getreden.
Premier Balkenende roemde vrijdag de twee nieuwe ministers om hun politieke kennis en zorgvuldigheid. “Het is goed dat juist deze ervaren mensen het debat over de Schipholbrand doen.”

Reageer op dit artikel