nieuws

Waterkubus

bouwbreed Premium

De werkzaamheden aan de ‘Waterkubus’, het grootste Olympische zwemtheater ooit (Beijing 2008) zijn in volle gang. Het gebouw van 177 meter lang en 31 meter breed, bestaat uit 4000 gestapelde zeepbellen, een staalconstructie van 6500 ton, en 22.000 elementen. De zeepbellen vormen zowel de gevels als het dak. De bekleding of huid van de gevels wordt uitgevoerd in taai ETFE, een transparante folie gemaakt van ethyleen en teflon. Het zwempaleis in de Chinese stad zal zich verder kenmerken door efficiënt gebruik van hemelwater en zonne-energie. Het consortium van Arup, architectenbureau PTW en hoofdaannemer CSCEC geniet nu al internationale erkenning voor het ontwerp.

De werkzaamheden aan de ‘Waterkubus’, het grootste Olympische zwemtheater ooit (Beijing 2008) zijn in volle gang. Het gebouw van 177 meter lang en 31 meter breed, bestaat uit 4000 gestapelde zeepbellen, een staalconstructie van 6500 ton, en 22.000 elementen. De zeepbellen vormen zowel de gevels als het dak. De bekleding of huid van de gevels wordt uitgevoerd in taai ETFE, een transparante folie gemaakt van ethyleen en teflon. Het zwempaleis in de Chinese stad zal zich verder kenmerken door efficiënt gebruik van hemelwater en zonne-energie. Het consortium van Arup, architectenbureau PTW en hoofdaannemer CSCEC geniet nu al internationale erkenning voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel